Evidence-based complementary and alternative medicine.

Medicina complementaria en los síntomas del resfriado común.

Medicina complementaria: vitamina C y zinc mejoran los síntomas del resfriado común.

La medicina complementaria y alternativa presenta cada vez más interés. En este estudio, investigadores de las Universidades de Pavía y Milán (Italia) concluyeron que, al mantener el sistema de defensa inmunológica dentro de un estado saludable y normal, se reduce la incidencia de infecciones, se disminuye la gravedad de los síntomas y se acorta la duración de los resfriados comunes. La ingesta de algunos nutrientes, productos botánicos y productos como AlioCare® pueden influir significativamente en varios componentes de la inmunidad.

AlioCare Inmune® es un complemento alimenticio que, además de extracto concentrado de ajo y cebolla estandarizado en compuestos bioactivos de estas plantas, cuenta en su composición vitamina C y zinc que contribuyen al funcionamiento normal del sistema inmunitario.

«Self-Care for Common Colds: The Pivotal Role of Vitamin D, Vitamin C, Zinc, and Echinacea in Three Main Immune Interactive Clusters (Physical Barriers, Innate and Adaptive Immunity) Involved during an Episode of Common Colds-Practical Advice on Dosages and on the Time to Take These Nutrients/Botanicals in order to Prevent or Treat Common Colds».

Mariangela Rondanelli, Alessandra Miccono, Silvia Lamburghini, Ilaria Avanzato, Antonella Riva, Pietro Allegrini, Milena Anna Faliva, Gabriella Peroni, Mara Nichetti y Simone Perna
Categoría:

Leave a comment

More research articles

AlioCare®. For your immunological well-being. For your health.

AlioCare is now AlioCare Inmune.

AlioCare Immune. For your immune well-being. For your health. The World Health Organization defines this as “a state of complete physical, mental and social well-being, and not merely the absence of disease or…

Read more...
How garlic and onions can help you this fall.

AlioCare and Autumn.

How garlic and onion can help you this fall. Autumn was the classics' favorite season. Far from the rigors of summer and winter and the “madness” of spring,…

Read more...
El ajo y la cebolla son alimentos ricos en prebióticos.

Garlic and onion, rich in prebiotics.

Garlic and onion are foods rich in prebiotics. Prebiotics are non-digestible compounds in food that, when they reach the intestine, serve as a substrate for microorganisms, producing energy, metabolites and micronutrients...

Read more...